BRAĆA KARAMAZOVI Prikaži uvećano

BRAĆA KARAMAZOVI

Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Verbum

9789532358780

Novi proizvod

Braća Karamazovi posljednji je roman jednog od najznačajnijih ruskih i svjetskih pisaca Fjodora Mihajloviča Dostojevskoga, koji je dovršio nepuna tri mjeseca prije smrti. Utjecaj ovoga romana, koji se smatra njegovim najznačajnijim djelom, svakim danom sve više jača jer su njegovu univerzalnost i literarnu snagu prepoznale i nove generacije čitatelja.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

137,50 KM .

Podaci

Autor Fjodor Mihajlovič Dostojevski
Izdavač Verbum
Godina 2024
Uvez tvrdi
Broj stranica 1068
Format 21,5x14 cm
ISBN 978-953-235-878-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nakon što je razvratni vlastelin Fjodor Pavlovič pronađen mrtav, život trojice njegovih sinova nepovratno se mijenja: Mitja, najstariji sin, poput oca strastvena duša obuzeta zemaljskim zadovoljstvima, postaje prvoosumnjičeni. Drugi sin Ivan intelektualac je kojega unutarnji nemiri dovode do potpuna sloma. Treći sin Aljoša duhovan je mladić koji daje sve od sebe da zaliječi duboke obiteljske nesuglasice. No tu je još i sumnjivi lik Smerdjakova, njihova nepriznatoga polubrata preko čijih će se leđa i prelomiti cijeli rasplet ovog tragičnog događaja. Opisujući sudsku istragu i suđenje koje slijedi nakon ubojstva, ovo remek-djelo dočarava svijet u kojemu su posve zamućene granice između nedužnosti i krivnje, dobra i zla, i u kojemu je vjera u čovječanstvo stavljena na najtežu kušnju. Duboko ponirući u ljudsku dušu i ocrtavajući psihološke portrete svojih likova, Dostojevski iz temelja propituje najvažnije teme ljudske egzistencije, stvarajući tako svoje najbolje djelo i jedno od najdragocjenijih djela svjetske književnosti.

Braća Karamazovi posljednji je roman jednog od najznačajnijih ruskih i svjetskih pisaca Fjodora Mihajloviča Dostojevskoga, koji je dovršio nepuna tri mjeseca prije smrti. Utjecaj ovoga romana, koji se smatra njegovim najznačajnijim djelom, svakim danom sve više jača jer su njegovu univerzalnost i literarnu snagu prepoznale i nove generacije čitatelja. Veliko je nadahnuće mnogim umjetnicima, prema njemu snimljeno je više filmskih ekranizacija, a redovito se postavlja i u kazalištima diljem svijeta. Upečatljiva, snažna promišljanja o vjeri, smislu života, ljubavi i moralu duboko prožimaju Braću Karamazove, kao i niske strasti, pohlepa, tuga, ljubomora i humor. Ovo izdanje u izvrsnu prijevodu Zlatka Crnkovića i s njegovim pogovorom čitateljima još bolje približava samoga autora i ujedno pruža širi kontekst ovoga remek-djela.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: