ZVJEZDANA KARTA Prikaži uvećano

ZVJEZDANA KARTA

DUŠAN ŠAROTAR

Fraktura d.o.o.

978953358729

Novi proizvod

Melankolično i sjetno Dušan Šarotar u Zvjezdanoj karti, kao i u Biljaru u Dobrayu oživljava kraj svojih predaka, ali još više ispisuje jedinstvene sudbine pojedinaca i jedne obitelji u kojoj se prelamaju strahovi i optimizam roditelja, i istinska otvorenost dječakova srca.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,70 KM .

Podaci

Autor DUŠAN ŠAROTAR
Izdavač Fraktura d.o.o.
Godina 2024
Uvez tvrdi
Broj stranica 152
ISBN 9789533587295
Jezik Hrvatski

Više informacija

Franc Schwarz, mali židovski trgovac, svoju karijeru i posao razvija u Prekomurju, gdje se dotiču zemlje i miješaju nacije, gdje na malom prostoru žive Slovenci, Mađari, Hrvati, Židovi i Nijemci, u doba kada se čini da je napredak nezaustavljiv. Jedan je veliki rat iza njega, a prilike za radišnog čovjeka i njegovu obitelj brojne su. Franc sanja o tome da supruzi Ruži i sinu Eugenu osigura bolji život, da unese promjene, putuje i trguje od Čakovca do Trsta, od Sobote do Ljubljane i Beča. Velika povijest ne pita i sve se mijenja već u drugoj polovici 1930-ih, a kada u ljeto 1944. sve prekomurske Židove odvedu u Auschwitz, u Prekomurju, tom mitskom kraju, nikada više neće biti isto.

Melankolično i sjetno Dušan Šarotar u Zvjezdanoj karti, kao i u Biljaru u Dobrayu oživljava kraj svojih predaka, ali još više ispisuje jedinstvene sudbine pojedinaca i jedne obitelji u kojoj se prelamaju strahovi i optimizam roditelja, i istinska otvorenost dječakova srca. Dušan Šarotar magijom rečenica i fotografija, poetski snažno, a vrlo jasno sažima bolno iskustvo života prekinutoga u naponu snage. Zvjezdana karta istinski je dragulj suvremene slovenske književnosti, roman velikog zamaha za polagana čitanja.

 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: