3859531761662
Novi proizvod
Znanje o prehrani ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu.
Pažnja: Posljednji artikli na stanju!
Datum dostupnosti:
Autor | Roko Živković |
Izdavač | Medicinska naklada |
Godina | 2002 |
Uvez | meki |
Broj stranica | 397 |
Format | 17×24 cm |
ISBN | 953-176-166-3 |
Jezik | Hrvatski |
Znanje o pravilnoj ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe. U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremećaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, utjecajima uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te načinima ispravne prehrane u toj bolesti. Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.
148,70 KM
155,20 KM
21,55 KM
45,50 KM
51,70 KM
90,50 KM
40,00 KM
40,00 KM
84,50 KM
169,60 KM
142,50 KM
117,00 KM
90,50 KM
55,80 KM
46,20 KM
93,50 KM
93,60 KM
93,60 KM
93,60 KM
93,60 KM
70,20 KM
75,70 KM
75,70 KM
75,70 KM
113,00 KM
45,30 KM
65,00 KM
51,70 KM
71,10 KM
40,00 KM