Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić
9789531768443
Novi proizvod
Hrana pruža temeljnu snagu života i uz obogaćenje njezina okusa o njoj brinemo cijeli život. U tome nam pomažu brojni začini, ali ne samo radi postizanja vrhunskih okusa, nego i povijesne uloge u zaštiti od krvarenja. Prirodni neprijatelj hrane su mikrobi, što znači i trajnu opasnost za zdravlje ljudi zbog njezine lakše izloženosti kontaminaciji patogenim mikrobima.
Pažnja: Posljednji artikli na stanju!
Datum dostupnosti:
Autor | Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić |
Izdavač | Medicinska naklada |
Godina | 2019 |
Uvez | tvrdi |
Broj stranica | 336 |
Format | 17 x 24 cm |
ISBN | 978-953-176-844-3 |
Jezik | Hrvatski |
Cilj ovog priručnika jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom.
U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta.
Priručnik je namijenjen prije svega studentima i specijalistima biomedicinskih znanosti i prehrane, ali je i bitna dopuna znanja svima koji se bave kulinarstvom ili onima koji o začinima žele doznati nešto više.
148,70 KM
155,20 KM
21,55 KM
57,50 KM
51,70 KM
90,50 KM
40,00 KM
40,00 KM
84,50 KM
169,60 KM
142,50 KM
117,00 KM
90,50 KM
55,80 KM
46,20 KM
93,50 KM
93,60 KM
93,60 KM
93,60 KM
93,60 KM
70,20 KM
75,70 KM
75,70 KM
75,70 KM
113,00 KM
45,30 KM
65,00 KM
51,70 KM
71,10 KM
40,00 KM