BIBLIJA Prikaži uvećano

BIBLIJA

Gustave Doré

Verbum

9789532358742

Novi proizvod

Ilustrirana Biblija Gustavea Doréa, jednog od najvećih francuskih ilustratora i grafičara 19.stoljeća  jedna je od najznačajnijih ilustriranih Biblija svih vremena i ostala je nenadmašena po svojoj umjetničkoj vrijednosti. Sadrži 230 ilustracija s izvacima iz Staroga i Novoga zavjeta, a ovo Verbumovo izdanje, donosi ih kvalitetno digitalizirane i uz biblijski tekst koji je preveo Ivan Šarić

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

137,50 KM .

Podaci

Autor Gustave Doré
Izdavač Verbum
Godina 2024
Uvez tvrdi
Broj stranica 484
Format 29x22 cm
ISBN 978-953-235-874-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ilustrirana Biblija Gustavea Doréa, jednog od najvećih francuskih ilustratora i grafičara 19.stoljeća  jedna je od najznačajnijih ilustriranih Biblija svih vremena i ostala je nenadmašena po svojoj umjetničkoj vrijednosti. Sadrži 230 ilustracija s izvacima iz Staroga i Novoga zavjeta, a ovo Verbumovo izdanje, donosi ih kvalitetno digitalizirane i uz biblijski tekst koji je preveo Ivan Šarić. Profinjeno suvremeno oblikovanje i kvalitetan uvez čine ovu knjigu savršenim darom, ali i vječnom čitateljskom inspiracijom čije čitanje i listanje može trajati satima.

U doba kad se pojavila, bez medija kojima smo danas okruženi, naišla je na veliko odobravanje kako stručne kritike tako i publike koja je prvi put mogla vidjeti dramatične biblijske događaje ilustrirane u jednoj ovako opsežnoj knjizi.
U vrijeme kad su se slike s biblijskimm motivima mogle vidjeti samo u muzejima i crkvama Doréova Biblija imala je veliko značenje jer je oslikanu Božju riječ donijela u mnoge domove, a čini to i danas, skoro 200 godina kasnije.

Njezina popularnost bila je golema, a njezin utjecaj na umjetnost i likovnu kulturu neprocjenjiv je. Istinsko remek-djelo ilustracije duboko je ukorijenjeno i u našoj tradiciji, a sada će ponovljenim izdanjem osvojiti i novu publiku. Ilustracije motiva iz Staroga i Novoga zavjeta približit će mnogima priče iz Biblije svojom dramatičnošću, sugestivnošću i estetskim pristupom i kroz likovni medij otkriti bogatstvo i snagu Božje riječi. Iako objavljena prije skoro dva stoljeća, ova ilustrirana Biblija i dalje se objavljuje u cijelom svijetu, nalazi svoje mjesto u kućnim bibliotekama i uvodi nove generacije mladih čitatelja u svijet biblijskih događanja te tako dokazuje da ne pripada prošlosti, nego da je njezina  uloga podjednako važna danas kao i u vrijeme njezina objavljivanja i da takva pripada budućnosti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: