NORDIJSKA MITOLOGIJA PRIČE IZ SVIJETA BOGOVA, DIVOVA , ČUDOVIŠTA Prikaži uvećano

NORDIJSKA MITOLOGIJA PRIČE IZ SVIJETA BOGOVA, DIVOVA , ČUDOVIŠTA

Školska knjiga

9789530623774

Novi proizvod

Nordijska mitologija – Priče iz svijeta bogova, divova, čudovišta i junaka očaravajuća je zbirka mitskih priča. Zime u nordijskim zemljama (Norveška, Švedska, Danska, Finska i Island) hladne su i surove, more zaleđeno, a samo kratka ljeta bujaju životom. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

30,70 KM .

Podaci

Autor Tom Birkett
Izdavač Školska knjiga
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 80
Format 20.1 x 26
ISBN 9789530623774
Jezik Hrvatski
Nakladnik O.Š. Školska knjiga

Više informacija

Pridružite nam se na putovanju kroz vrijeme i svjetove, preko leda i vatre do zlatnih dvorana u kojima moćni bogovi i božice, čudovišta, divovi i junaci blaguju i ratuju.
Nordijska mitologija – Priče iz svijeta bogova, divova, čudovišta i junaka očaravajuća je zbirka mitskih priča. Zime u nordijskim zemljama (Norveška, Švedska, Danska, Finska i Island) hladne su i surove, more zaleđeno, a samo kratka ljeta bujaju životom. Ondje je lako zamisliti mrazne divove u planinama i morska čudovišta ispod valova ili pak pogledati dúgu i zamisliti je kao most u drugi svijet.
Priča o devet svjetova te priče o bogovima i božicama, divovima, čudovištima i mitološkim bićima, kao i priče o Ragnaroku, Thorovu čekiću i o pjesmama koje su obožavali nordijski bogovi prenosile su se godinama usmenom predajom još od doba moćnih Vikinga. Bogovi i božice, divovska stvorenja i mitološka bića nadahnjivali su ljude za velike avanture i pomogli im da bolje razumiju svijet i život.
Neki od bogova i bića koje ćete upoznati u ovoj raskošno oslikanoj knjizi možda su poznatiji, primjerice snažni Thor ili lukavac Loki, no upoznat ćete mnoštvo novih osebujnih likova nordijske mitologije – od božice koja je plakala zlatnim suzama i upravljala kočijom koju su vukle čudesne mačke do goleme zmije koja je svojim tijelom obuhvaćala cijeli svijet te Lokijeve čudovišne kćeri Hel, mrtvolike vladarice svijeta mrtvih.

23 drugih knjiga iz iste kategorije: