kuharstvo, kulinarstvo, zdrava hrana, slastičarsvo, pekarstvo, recepti
Otkako je izašla iz tiska 2012. god. knjiga “Istine i laži o hrani” preokreće naopako gotovo sve što smo do sada znali, ili vjerovali da znamo, o utjecaju prehrane na zdravlje, te se argumentirano obračunava s ustaljenim predrasudama i pogrešnim uvjerenjima o prehrani...
Knjiga predstavlja praktičan vodič za Paleo-LCHF način života te objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani...
U ovoj je knjizi riječ samo o domaćoj kuhinji; nema spomena o restoranskoj hrani. Sadrži milijun brzih savjeta i dostupnih sastojaka koji će hrani osigurati slasnost a vama uštedjeti trud.
Uz novu sezonu Jamiejeve TV serije, u kojoj otvara restoran gdje se školuju mladi kuhari, Kuhinja je osnovni priručnik za ljude koje vole dobru hranu i žele naučiti kuhati.
Ova je knjiga u cijelosti posvećena onome što tražite vi, čitalačka publika – superbrzim, ukusnim i hranjivim jelima koja možete pripremati svakodnevno...
Ako ste mislili da nikada nećete uspjeti naučiti kuhati, vjerujte mi, ovi će vam recepti s jasnim uputama i slikama u 24 sata pomoći da počnete raditi zbilja ukusnu klopu. Dobro kuhati od osnovnih namirnica vještina je koja će vam uštedjeti novac, pružiti veliko zadovoljstvo te vas i vašu obitelj i bližnje uputiti prema zdravijem životu. Bilo tko može...
Ako volite jesti, a uz to vas kod kuće nakon napornog dana čekaju gladna usta koja žele da ih nahranite, dopustite Jamieju da vam predstavi revolucionaran način kuhanja. U svojoj novoj knjizi.
Jamie Oliver oduvijek je imao misiju da promijeni način na koji kuhamo, potičući nas da koristimo zdravu, organsku hranu, vrhunske namirnice i egzotične začine, kako bismo potaknuli maštu i obodrili svoj duh i tijelo.
Prošlo je već šest godina otkako je svjetlo dana ugledala knjiga Kuhinja bez zidova: recepti sestre Anđelke. Kroz to vrijeme sestra je nastavila i dalje pisati recepte u Svjetlu riječi.
„... Ipak, i danas se za jedno mjesto može upotrijebiti izraz ruča sam k’o pratar, a to je Šuica. U toj župi nalazi se fra Franjo Mabić, sâm već nepunih 14 godina. Kroz to vrijeme bio je prisiljen služiti se vatrom, a ne jesti konzerviranu hranu koja se nalazi u svim našim trgovinama.
Ova knjiga nudi brojne recepte, svi su vrlo jasno opisani i lako se provode u djelo, popraćeni su korak-po-korak fotografijama koje prate postupno pripremanje svakog jela. Vrijeme, teškoća izvedbe, kalorije i savjeti o vinu koje se preporučuje za upotpunjavanje jela.
Bogato proteinima, meso predstavlja temelj za ukusno i hranjivo glavno jelo ili za izvrsno samostalno jelo. Ova knjiga nudi brojne i maštovite recepte na bazi bijelog, crvenog mesa i divljači, ukusno i maštovito pripremljene kao ragu, pečenje ili carpaccio.