kuharstvo, kulinarstvo, zdrava hrana, slastičarsvo, pekarstvo, recepti
Ljubitelji začina, pustolovi i znatiželjni kuhari, podignite svoju strast prema začinima na novu razinu zahvaljujući zanimljivim istraživanjima dr. Stuarta Farrimonda, znanstvenika o prehrani i uspješnog autora.
Otisnite se na kulinarsku pustolovinu diljem svijeta i otkrijte slasne priče o hrani, tradicionalne manifestacije i recepte iz različitih zemalja. Doznajte najvažnije podatke o tradicionalnim jelima i okusima iz različitih zemalja te upoznajte gastronomsku šarolikost svjetskih kultura.
Više od 130 ukusnih recepata u kojima može uživati cijela obitelj
Ova je knjiga raznovrstan i praktičan vodič za pripremanje jela prema autorici dr.Johanni Budwig koja je 7 puta bila nominirana za Nobelovu nagradu za medicinu.
Franko Lukež zasigurno je najznačajniji istarski i jedan od ponajboljih hrvatskih gastro-novinara u povijesti pisanja o hrani i piću u Lijepoj našoj. Erudit, gastrozof, znatiželjni intelektualac nošen strašću prema iću i piću te životu, znao je o kuhanju više od kuhara i ugostitelja o kojima je pisao. Bio je istarski Mandić, Matvejević i Barbieri u jednom.